Nyhetsarkiv 2022 - Oknö Stugförening

Till innehåll

Nyhetsarkiv 2022

Nyhetsarkiv
18 januari
Välkomna till Mönsterås sjätte tätort, som nu har fått sin skyltning på plats. Vi hoppas att detta bidrar till en fin trafikmiljö.
Rishögar bort
31 januari
Nu försvinner rishögarna vid Båthusen och blir till bränsleflis! Bra för energin och utsikten! 😊 Efter stormen Malik blir det dock säkert en ny hög att flisa. 🌬️
Städdag på Oknö 23 april 2022
23 april
Städdag på Oknö
Ett tappert gäng på drygt 30-talet personer vårstädade både Storön och Lillön på Oknö en blåsig lördag 23 april.
Stränderna rensades från skräp och grenar och även längs med stora vägen runt Oknö städades det. Kaffetorpet städades inför uthyrningssäsongen.
Efter arbetspasset bjöd Mathias på korv, kaffe och fika vid sin kiosk Nostalgia af Oknö vid Gamla Färjeläget.
Stort tack till Mathias och alla ni som deltog att göra ett vackert Oknö ännu vackrare!
Oknö Stugförening

Vandalisering 24 april (flera bilder)
24 april
Vandalisering av 20 brevlådor
Någon/några har under natten till idag roat sig med att slita loss 20 brevlådor från brevlådestället intill lekplatsen vid Friskefloe.
Är det någon som vet något så tipsa gärna polisen.
(Klicka på bilden för flera bilder)
Valborg
28 april
Välkomna att fira Valborg på Oknö
Kaffetorpet lörd kl.19 🌼
Eld, Musik & vårtal
Kaffe, korv, lotterier
Varmt välkomna! 🔥🌞
Oknö Stugförening
Valborg på Oknö 2022
Valborg på Oknö 2022
Valborg på Oknö 2022
1 maj
Valborgsfirande på Oknö
 
Efter ett par års uppehåll anordnades valborgsfirande på Oknö vid Kaffetorpet av Oknö Stugförening. C:a 300 personer deltog i firandet. Det är det största antalet som kommit på många år.
 
Ungdomar från kulturskolan spelade under ledning av Anders Hallkvist. Den 19 man starka orkestern spelade allt ifrån ”Lejonkungen” till ”Vintern rasat ut..” i den vackra vårkvällen.
 
Kulturchefen Patrik Byström höll vårtalet, där han bland annat hyllade naturen, Mönsterås kommun och speciellt Oknö. Talet avslutades med att det utbringades ett fyrfaldigt leve för våren.
 
Majbålet var annorlunda ordnat, både av praktiska och säkerhetsskäl. Ett antal eldkorgar var utsatta i omgivningen runt dansbanan. Det fungerade utmärkt och efter hand som kvällskylan kom kunde man värma sig intill korgarna.
 
Korv, kaffe och läsk fanns att köpa och lotterna såldes slut snabbt.

Kaffetorpet på Oknö
12 maj
Nu är Kaffetorpet rustat för sommarsäsongen 2022 med allsång på Oknöfestivalen, midsommar, logdans, allsång med Evert Taube-sällskapet och privata fester.
Datum och tider, se vårt programblad. Vår populära motionsbingo startar torsdagen den 30 juni.
Välkomna hälsar Oknö Stugförening!

Cykelfest 28 maj
28 maj
Härligt gäng på fredagens cykelfest. En kväll som bjöd på god mat o mycket nöje i detta sällskap! 😊🥂 Tack alla som deltog och bidrog till en fantastisk kväll, speciellt tack till Lizette som arrangerade allt. På återseende i sommar! 🌞🌼
Första flytbryggan ilagd för säsongen 2022 på Oknö.
4 juni
Nu är första flytbryggan ilagd för säsongen. Se bild från Stenskärsbadet. Övriga vid Kaffetorpet och Lillöbadet läggs i under nästa vecka, 7 - 10 juni.
Stegarna vid badet vid färjeläget är också på plats så nu finns alla möjligheter att bada på Oknö!
Observera att hastigheterna nu är ändrade från 1 juni. Det innebär 30 vid Oknö Krog - brofästet, 40 på hela Oknö, förutom som vanligt 30 vid förskolan/First Camp.
Simma och kör lugnt hälsar Oknö Stugförening!

Blomlådor på plats!
15 juni
Så härligt att blomlådorna är på plats och pryder vårt vackra Oknö! Ta det lugnt på vägen och visa hänsyn till andra. 🌼🌞
Midsommarfirande på Oknö 24/6 2022 kl 14

Välkomna!
Kaffetorpet (flera bilder)
2 juli
Kul att så många besökte vårt fik vid Kaffetorpet idag i samband med uppträdande och allsång på Oknöfestivalen 🌞☕ (Klicka på bilden för flera bilder)
Golfvinnare
23 juli
Här presenteras årets vinnare i Oknögolfen. Jill Ståhle vann, Mårten Edlund blev tvåa och Bertil Arvidsson tog tredje plats. Alla tre hade 39 poäng! Michael Sjöholm var matchvärd. 🌞👏
Jonny Nilsson berättar om Oknös historia. (flera bilder)
25 juli
Gårdagens årsmöte med Oknö Stugförening avslutades med en uppskattad föreläsning av Jonny Nilsson som pratade om Oknös historia och kaffe med hembakat fikabröd.
Tack alla som deltog! 🌞☕
(Klicka på bilden för flera bilder)
Välkommen till Oknöskylt
9 september
Ny skylt och siktröjning på Oknö
Nu finns den nya skylten över Oknö uppsatt vid brofästet, med markering om badplatser, vandringsleder, toaletter mm (se bild).
Under oktober och november kommer kommunen att genomföra kantklippning och siktröjning av växtlighet vid vägarna på Oknö.
Se gärna på kommunens hemsida vad som gäller.
Bryggupptagning
14 september
Nu är bryggorna vid Kaffetorpet och Stenskärsbadet upptagna för säsongen. Fortfarande finns det badstegar vid Gamla färjeläget och vid hopptornet till någon gång i november (ev. längre vid hopptornet). Badmöjlighet året om finns som vanligt vid Rotholmsbadet (Talludden).

Allhelgonahelgen
Lördag den 5 november mellan kl.17-19 anordnar Mathias Hultgren en ljuständning och samlingsstund vid Gamla färjeläget.
Från sin kiosk Nostalgica af Oknö bjuder han på kaffe och på grillad korv. Stugföreningen sponsrar med marschaller. Ivarssons Begravningsbyrå håller med ljus.
Välkomna!

Fyren fixad
Nu lyser fyren mitt emot Stenskär (Carl-Antons fyr) igen. Tack till bl a Kommunen och Sjöräddningen som fixat att Mönsteråsviken nu åter har en fungerande fyr!
Se fyrbilder i ljus och mörker.

Fyr i dagsljus 2022
Fyr i mörker 2022
16 november
Ny skylt över Oknö uppsatt
Lätt att hitta rätt på Oknö!
Nu finns en skylt över Oknö uppsatt på Kaffetorpets gavel. Det ger en bra översiktsbild över Storön, Lillön och Ramsö. Tack till Mönsterås Kommun för skylten!
Oknö Stugförening

Ny skylt på Oknö
Julhälsning från Oknö
Bilder från Oknö i vinterskrud.
Granen vid brofästet, skänkt av familjen Rampe på Sångarvägen (tack för den fina granen!).
Nu har Alvinssons på kommunens uppdrag börjat att siktröja längs med vägarna på Oknö. En parkeringsplats utanför bommen vid kaffetorpet kommer snarast att anläggas.
Dansbanan i vinterskrud väntar på sommarens aktiviteter. Boka in Oknöfestivalen, då det bl a blir aktiviteter vid Kaffetorpet fredag 30 juni och lördag 1 juli med allsång, uppträdande, café mm.
En God Jul och ett Gott Nytt År önskar Oknö Stugförening!
Granen på Oknö 2022!
Oknö Stugförening önskar alla välkomna till Oknö!
Oknö Stugförening önskar alla välkomna till Oknö!
Tillbaka till innehåll